Els llibres de text són una despesa important per a moltes famílies. Per minimitzar-la, l’Escola Volerany fa anys que reciclem els llibres, gràcies a la feina de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA). És un projecte lliure i voluntari que promociona la socialització i la reutilització de llibres de text entre els alumnes del centre, creant un sistema de utilització compartida durant la vida útil del llibre.

Perquè la cadena de la reutilització funcioni cal la implicació de pares i alumnes, i també de professors, que garanteixin la continuïtat dels mateixos llibres durant un temps prudencial per no trencar la cadena. El programa es fonamenta en una idea bàsica, aprofitar els llibres que a final de curs es troben en bon estat per a que els puguin fer servir d’altres alumnes, allargant la vida útil del llibres.

I no és només una qüestió econòmica. Volem fomentar els valors de la solidaritat, la capacitat de compartir i el respecte al bé comú. També la responsabilitat i la cura del material escolar. Així com la necessitat d’educar en el consum racional i sostenible i en l’estalvi ecològic.

Per conéixer tots els detalls de com funciona, quant s’ha de pagar, etc. pots visitar els apartats de la web destinats a aquest projecte.

PROJECTE SOCIALITZACIÓ LLIBRES

LLIBRES CURS 2018-2019

Informació del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat sobre socialització dels llibres de text

Deixa un comentari