A partir d’aquest diumenge 1 de juliol i fins el 31 d’agost es pot fer efectiva la quota anual de 40€ per fer-se soci o renovar la subscripció a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany. Sent soci obtindràs tarifes més reduïdes en aquelles activitats, serveis i esdeveniments que organitzi, gestioni i coordini l’AFA. Però a més volem compartir amb tu la convicció que una Associació activa i organitzada millora la qualitat del nostre centre educatiu. A més, està demostrat que quan els teus fills o filles veuen la teva implicació i participació dins de la seva etapa educativa d’educació primària augmenta el seu èxit escolar.

És per això que si estàs dubtant si fer-te soci o no volem donar-te sis motius per fer decantar la balança cap al sí.

  1. Conciliació: L’encaix del trencaclosques familiar només és possible, en molts casos, gràcies a l’Associació de Famílies (AFA), que amb la seva feina desinteressada permet que els alumnes comencin la jornada a una hora compatible amb els horaris dels pares, dinin a l’escola i facin una activitat pedagògia fora d’horari escolar a un preu assequible a través de l’acollida matinal, el servei de menjador i les extraescolars.
  2. Famílies amb veu: Les famílies cada cop reclamem més protagonisme en l’educació dels nostres fills i filles i a través de l’associació d’alguna manera ens convertim en un agent actiu per intervenir en qüestions com el model pedagògic. Hi ha interès més enllà de deixar-los, recollir-los i preguntar-los com els ha anat el dia i l’AFA ho canalitza. Els estudis fets sobre la qüestió demostren que la implicació de les famílies en la vida escolar és cabdal per a l’èxit o el fracàs escolar dels fills i per a la qualitat educativa en general. L’AFA és una peça clau a l’escola.
  3. Caràcter reivindicatiu: Els últims anys ens hem convertit en un agent mobilitzador en contra de temes d’àmbit global amb els quals no hi estem d’acord com per exemple les proves d’avaluació diagnòstica i de final d’etapa (3er i 6è). Considerem que les proves discriminen centres i alumnes i per això ens sumem a les mobilitzacions que la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) convoca en aquest sentit.
  4. Contra les retallades: L’AFA ha servit per contrarrestar l’impacte de la crisi i de les retallades al sistema d’educació públic i any rere any ha contribuït de forma important a dotar de tots els estris i materials necessaris per l’escola pels quals el pressupost ordinari del centre no arribava. L’Associació ha fet servir els diners dels associats entre d’altres coses per comprar tablets pels infants de primària, ordinadors, mobiliari de joc del pati, material pel gimnàs, ventiladors pel menjador…
  5. Comunicació amb el claustre: L’AFA és el principal interlocutor que tenen els mestres, professors/es i l’equip directiu per tractar els temes que afecten a tot el col·lectiu de famílies i el projecte de centre. I la nostra filosofia és ser un lligam que suma en positiu. Sempre tenint en ment que hem de ser crítics però treballant en la mateixa direcció. I és que ens veiem com un catalitzador de l’acció educativa del centre i de la bona convivència dins de la comunitat.
  6. Projectes i serveis: L’AFA és en certa manera una “semiempresa de serveis” que inclou tasques com la gestió d’activitats extraescolars, la reutilització de llibres de text i sessions de formació de pares.

Sigui com sigui hem de tenir en compte que el fet que existeixi l’AFA és un símptoma de bona salut de la comunitat educativa de l’Escola Volerany. En realitat, les aportacions de les famílies, organitzant menjadors, extraescolars, festes o activitats per a famílies, tenen a veure amb el bé comú, amb fer una escola millor.

COM FER-TE SOCI

Deixa un comentari