Vols saber a què ha destinat els diners l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany el curs 2017-2018? A continuació et detallem els ítem més importants en els quals hem fet aportacions dels nostre pressupost.

Per aquest curs 2017-2018 comptàvem amb un pressupost de 57.981,10€ (que podeu consultar detallats aquí) que ha servit per contribuir a diversos projectes importants que se situen al marge de les desespeses habituals de l’AFA.

INNOVACIÓ A TRAVÉS D’UNA NOVA EINA PEDAGÒGICA MOLT VISUAL

Aquest curs 2017-2018 serà recordat com l’any del projecte “Diving into the sea with MeWe Space” emmarcat dins del programa Erasmus+K2. Al llarg de tot el curs, els alumnes del centre han treballat juntament amb dues altres escoles, com son la Scoala Gimnaziala Iraclie Porumbescu de Romania i la Rantzausminde Skole, de Dinamarca i han posat en marxa una aula interactiva intel·ligent. Ha estat un projecte molt enriquidor per a tota la comunitat educativa amb el mar com a fil conductor i en llengua anglesa.

Des de l’AFA volem que la nostra sigui una escola d’alt nivell i des d’on s’aposti per la innovació i és per això que vam subvencionar els projectors per l’aula interactiva, el qual va tenir un cost de 10.127,50€. Gràcies a això es va poder transformar una aula de l’escola en un espai interactiu i intel·ligent, amb tres grans pantalles on es podien compartir els projectes que les tres escoles estaven treballant i que es desenvoluparan en un futur, donat que, mercès a aquesta plataforma, les escoles quedaran connectades per a experiències posteriors.

La plataforma MeWe Space ha servit per fer classes de manera diferent, amb un caràcter molt visual. L’aula permetia canviar l’entorn, la il·luminació, i projectar produccions pròpies i alienes, per compartir el coneixement travessant fronteres. El so i la imatge envoltaven els alumnes, i permetia explorar la creativitat dels més petits, que han pogut fer animacions amb els seus propis dibuixos, entre d’altres activitats.

MILLORA DE LES INSTAL·LACIONS DE L’ESCOLA

Quan milloren els espais escolars millora també la qualitat educativa. És per això que cada any intentem contribuir a millorar les instal·lacions dels centre d’una o altra manera. Amb l’objectiu de millorar el confort dels treballadors i alumnes els mesos de més calor, aquest any l’AFA ha realitzat una inversió de 1.170,84€ per instal·lar ventiladors a les parets del menjador. I és que aquest és un espai especialment sensible i on els infants han de poder estar-hi amb tranquil·litat i de forma confortable. Fins ara ens trobàvem amb el problema que a partir de la primavera en aquesta estança s’havia de conviure amb temperatures altíssimes.

A més, també hem de tenir en compte que al nostre centre el menjador és també un espai de referència i sala d’usos múltiples on també s’hi realitzen reunions de pares i mares i xerrades o tertúlies, entre d’altres coses. Per tant, consideràvem que era un espai que era important millorar per aconseguir una temperatura ambiental més confortable.

D’altra banda, recordem que l’AFA desenvolupa tota una sèrie d’activitats i serveis avui dia imprescindibles pel correcte funcionament del sistema educatiu tal i com l’entenem. El nostre esforç i la nostra gestió es fa present en les activitats extraescolars, la millora del centre, el subministrament de llibres, la compra de material fungible, l’acollida matinal, el menjador, l’escola de pares i la participació en les festes, com a eixos principals. En el nostre cas es confirma que el concepte de servei autogestionat pels propis pares i mares (que en som alhora promotors i beneficiaris) és una fórmula valorada satisfactòriament.

A més, tenim molt present que, com a integrants de l’escola pública, bona part dels serveis que oferim l’AFA son serveis bàsics per a les famílies, que tenen com a objectiu igualar l’accessibilitat a l’educació, ajudar a la conciliació familiar i laboral o contribuir a la socialització dels infants. És a dir, l’AFA estem per garantir tot allò on no arriben les administracions. Tenim clar que volem orientar-nos a equiparar les oportunitats i desigualtats dins del sistema.

I creiem important recordar que l’AFA és una associació sense afany de lucre. Per això les nostres activitats estan encaminades al benefici de les famílies associades, de les no associades, de la comunitat escolar i de l’entorn proper en general, però mai al rendiment econòmic. De fet, l’AFA els últims anys ha estat sostenint i desenvolupant un volum important d’activitats i serveis dels quals la situació de crisi n’incrementava la necessitat i alhora en dificultava la sostenibilitat econòmica.

One thought on “A què s’han destinat els diners aportats a l’AFA durant el curs?

Deixa un comentari