Fins el 31 d’agost pots fer-te soci de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany a través d’una aportació anual de 40€ que es destinen a millorar tant les instal·lacions del centre com la qualitat educativa de l’escola a través de diversos materials (Vols saber a què s’han destinat els diners del curs passat?).

Cal recordar que l’AFA serveix, entre moltes altres coses, perquè mares i pares contribuïm a definir i a construir l’escola que volem per als nostres fills i filles. Perquè a l’escola tots som importants i l’AFA és l’espai per escoltar totes les veus i propostes; per valorar allò que ens agrada i que no ens agrada; per suggerir canvis i millores; és l’espai per conèixer millor l’escola i per aportar-hi el nostre granet de sorra. L’AFA és, en definitiva, l’espai perquè tots i totes participem en la millora constant de l’educació dels nostres fills i filles. Tots els coneixements i totes les aportacions són vàlides i són necessàries.

Així que si no només et vols associar sinó que també vols formar part de l’AFA pensa que sempre “falten mans” i que des de l’Associació es respecta els diferents graus d’implicació dels pares i mares, el qual es tradueix en: “qui fa el que pot no està obligat a res més”. A més, cal tenir en compte que aquest és també un espai on compartir experiències del que fan els nostres fills i filles a l’escola, aprendre junts, promoure iniciatives i construir una comunitat cohesionada.

Cada família pot participar de forma voluntària a la comissió de treball que més li agradi, a la que se senti més propera o a la que pensi que pot aportar més. I cal tenir en compte que cada comissió té autonomia d’organització i té els seus propis ritmes. Unes impliquen un treball més continuat, altres més puntual, etcètera. Però a totes hi són benvingudes totes les famílies. Penseu que cap de nosaltres ho havíem fet mai, tots estem aprenent en el camí!

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany està orientada a generar espais de reflexió, diàleg i col·laboració entre famílies per tal de millorar l’educació dels nostres fills i filles, sempre en col·laboració amb l’equip directiu i l’equip de mestres del centre.

La teva participació pot ser…

…Com a membres de la Junta.

…Com a delegat de curs. Creiem important tenir un pare/mare de cada classe o almenys de cada curs, per assabentar-nos de tots els temes que puguin afectar a un grup.

…Com a col.laborador esporàdic. No et compromet a res, l’AFA et pot demanar la teva ajuda per alguna cosa puntual i si no us va bé, doncs un altre dia.

…Sent soci de l’AFA, pagant una quota per família, de 40€ anuals.

Deixa un comentari