L’assetjament escolar, més conegut com a bullying, és una tipologia de maltractament amb intenció de fer mal, sigui psicològic i/o físic, a través de diverses manifestacions o maneres de dur-ho a terme, com són: insults, burles, sobrenoms, cops, abús sexual, pallisses, entre moltes altres.

No obstant no ha estat relativament fins ara, quan la societat ha pres consciència de les greus conseqüències, a curt i a llarg termini, del que suposa ser víctima d’assetjament escolar, ja que s’ha donat a conèixer més mediàticament arrel de nombrosos menors que s’han suïcidat, tot i que aquest maltractament es ve donant de dècades enrere.

Per tant com a famílies amb fills en edat escolar, hem de poder disposar d’eines de prevenció i actuació front aquesta problemàtica, diferenciar entre conflictes puntuals i assetjament escolar. És per això que el passat divendres 16 de novembre la Comissió d’Escola de Famílies va organitzar una xerrada sobre el tema que va anar a càrrec de l’Associació InVia, on es van tocar temes com els rols socials o les dinàmiques de protecció i es van posar sobre la taula eines de detecció i prevenció.

Deixa un comentari