L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany és una de les 400 entitats que ha signat un manifest contra el nou decret de menjadors en una setmana. El front contra la nova regulació del servei de menjador escolar elaborada pel Departament d’Ensenyament ha portat entitats socials, organitzacions de famílies liderades per la Fapac i de docents com la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, a més de sindicats educatius, a promoure un manifest conjunt. El document exigeix la retirada de la proposta de l’administració i, en tan sols una setmana, ha superat les 400 adhesions.

Si s’aprova aquest decret, els menjadors hauran de passar per un procés de licitació pública, fet que suposaria l’abolició de la contractació directa via AMPA o AFA dels centres educatius. Les comunitats educatives volem un nou model del temps del migdia, per tal d’unir educació i alimentació i que s’integrin dins el model educatiu del centre, i no pas el que fomenta aquest decret, que està creat per criteris econòmics i no pedagògics. Tal com s’expressa en el manifest “és imprescindible que les famílies participin i siguin part d’aquest model de menjador que ha de ser gestionat amb criteris socioeducatius, ambientals, de proximitat i que emfatitzi la qualitat nutricional i pedagògica”.

Precisament aquest dimecres 12 de desembre l’Escola Volerany acollirà una Assemblea de la Plataforma Aturem Decret Menjadors Garraf per debatre propostes d’actuació.

Podeu llegir el manifest a aquest enllaç.

En la propera imatge veureu com figura el nom de l’AFA Escola Volerany al manifest.

Deixa un comentari