Del 3 al 9 de juny està tenint lloc una campanya del moviment Zero Waste a l’estat espanyol que demana que no es comprin aliments embolcallats de plàstics d’un sol ús emmarcat en la celebración de la Setmana de la Sostenibilitat. L’objectiu és conscienciar la població sobre els milions de tones de residus que desemboquen cada any als oceans i que perjudiquen la fauna i el medi ambient.

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany se suma a aquesta iniciativa. Però com que no ho volem fer només durant aquesta efemèride aprofitem per anunciar a totes les famílies de la nostra escola que hem tancat una col·laboració amb la botiga Granel de Vilanova i la Geltrú que consisteix en un Programa de Beneficis Especials per als socis.

Volem apostar per alternatives al plàstic a l’hora de comprar i, per fer-ho, us recomanem comprar en aquest establiment de venda a granel on cadascú pot portar els seus propis envasos o fer servir les bosses de paper de la botiga. Allà tots els que s’identifiquin com a socis de l’AFA de l’Escola Volerany tindran un 3% de descompte directe a la seva compra.

És només un petit gest però pensem que des de l’AFA també tenim la responsabilitat d’utilitzar la nostra plataforma per crear un món millor per als nostres fills i filles. Aquest gra de sorra, comprar sense plàstics, pensem que serveix no només per no contribuir a la contaminació sinó també per ajudara generar un canvi de mentalitat.

Es calcula que a Espanya cada dia es llencen 26 tones de plàstic al Mediterrani i les xifres van en augment. Tot plegat afecta el medi ambient i, especialment, la fauna, però també s’alerta dels efectes del plàstic en la salut. Els microplàstics són a la cadena alimentària i a les cremes que ens posem, per exemple.

Deixa un comentari