Acaben les vacances, comença un nou curs i deixem enrere un estiu de ben segur ple de bons moments en família, de normes i rutines aparcades que s’han convertit en dies estirats fins ben entrada la nit, gelats de postre i sorra de la platja per tots els racons. Esperem que els nens i nenes del Volerany hagin fet els deures i hagin dedicat aquests mesos a construir castells de sorra a la platja, a observar tota mena d’insectes i animals, a gastar les rodes de la bicicleta i passar tardes senceres amb els cosins i amics al voltant d’un joc de taula.

Els estius sempre són inoblidables i constitueixen una passa més en la maduració dels nostres fills i filles. I ara ens toca a tota la comunitat educativa de l’Escola Volerany tornar amb les piles carregades i arremangar-nos per començar amb uns altres deures que ens posem sobre la taula. Pensem que dins del centre escolar i tot el que l’envolta tenim el repte de fer pensar als infants, practicar el diàleg, admirar la diversitat, no donar res per descomptat, promocionar el compromís, eliminar els tòpics i les etiquetes, alimentar l’autoestima perquè cadascú se senti estimat i valorat tal i com és, i potenciar la cultura, el sentit crític, la tolerància, una actitud activa, proporcionar les eines per fer d’ells unes persones amb valors, cultura d’esforç i capaços de trobar la felicitat que tothom mereix. Uns deures que hem de fer amb determinació! Tenim, doncs, aquesta arma poderosa i inspiradora: donar eines a les futures generacions per créixer personalment i preparar-los per a incorporar-se a la societat i, així, millorar el nostre món.

Comencem un nou curs il·lusionats i inspirats per la realitat, i des de l’AFA de l’Escola Volerany us volem animar a compartir aquest entusiasme per la vida amb tot l’optimisme. Simplement depèn de tots nosaltres. Estem convidats a fer-ho possible, des de casa i des de l’escola.

Com deia l’escriptora i bibliotecària Joana Raspall, “doneu importància a tot el que viviu i a tot el que veieu… i que sapigueu triar: estigueu ben serens per veure el que realment és bo. No venim per presumir ni per lluir, venim a treballar per fer un món millor”.

Finalment, no volem deixar passar aquesta oportunitat per saludar molt especialment a les noves famílies de l’escola, a les quals donem la benvinguda i esperem que es sentin acollits. També per animar-vos a participar i col.laborar amb l’AFA, fer ús del web ampaescolavolerany.wordpress.com i de la Junta per a tot el que necessiteu. Si ho desitgeu podeu enviar-nos també els vostres comentaris escrits per correu electrònic a afa@escolavolerany.com.

Famílies del Volerany, us desitgem de tot cor que tingueu una bona entrada d’aquest curs 2019-2020.

AFA de l’Escola Volerany

Deixa un comentari