Us convidem a apuntar dues dates al calendari. La primera, divendres 4 d’octubre. El Centre Cívic de la Geltrú acollirà l’acte de presentació de la plataforma Aturem la Llei Aragonès a les 19h. Allà Xavier Castelló, antic president de l’AMPA Escola Volerany i actual membre de la FaPaC, participarà a una taula rodona per explicar les implicacions que tindrà l’aprovació de la Llei Aragonès al sector de l’educació.

L’altra data a apuntar és dilluns 7 d’octubre a les 18h, quan està convocada una concentració a la Plaça de la Vila coincidint amb la presentació de la moció al ple municipal sobre el tema.

El vostre suport com a famílies és molt important. Per què?

Doncs perquè, entre d’altres coses, aquesta llei a les famílies dels alumnes ens converteix en usuàries captives de determinats serveis. Serveis com el menjador escolar, o les activitats extraescolars i de lleure, també se sotmeten al règim de contractació pública, sota aquest paraigua ja no podrem triar lliurement qui ens presta aquests serveis sinó que haurem de pagar a una empresa privada concreta que es quedarà aquest servei en règim de monopoli sense que hi hagi una política pública que els acompanyi.

La proposta normativa contempla sotmetre al règim de contractació pública el temps de migdia (menjador escolar), les activitats extraescolars i els serveis d’acollida matinal i de tarda; la qual cosa faria que aquests serveis que s’haurien de considerar temps educatiu esdevinguin activitats de lucre en temps no lectiu. Això també suposarà que serveis que actualment s’han de garantir en el temps lectiu (com l’anglès, el francès o la música) s’acabaran prestant en el no lectiu.

A més, aquest projecte de llei vulnera el dret a l’educació de qualsevol infant, ja que es proposa externalitzar serveis educatius en temps lectiu que ara es gestionen de forma directa com són els serveis d’educació especial, d’ensenyament preescolar (P3, P4 i P5) o de tutoria. A més, també s’inclouen “serveis escolars diversos”, una categoria on caben totes les activitats desenvolupades en l’horari lectiu de les escoles públiques.

Deixa un comentari