Famílies, l’educació dels nostres infants i joves podria passar a estar, per primera vegada, en mans d’empreses privades. Ja sabeu què passa quan són les empreses privades que guanyen concursos públics les que presten el menjador escolar.

Si s’aprova la Llei Aragonès, el que passa en els menjadors escolars prestats per contractació pública, passaria en tot el servei públic d’educació.

El Parlament de Catalunya està a punt d’aprovar una llei que atempta directament contra els nostres drets més bàsics. No només pel que fa l’educació, sinó també al sector sanitari i social.  Necessitem a totes les AMPA/AFA i famílies en general per aturar l’aprovació del projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones!!!

La Plataforma Aturem la Llei Aragonèsconvocada per aquest dissabte 17 de novembre una manifestació al centre de Barcelona per protestar contra la possible aprovació de la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, coneguda com a Llei Aragonès. Per poder facilitar els desplaçaments des d’arreu del territori, la Plataforma Aturem la Llei Aragonès posa a disposició de les persones que ho necessitin diversos autocars que també pararan a Vilanova i la Geltrú (Ruta 1). En aquest enllaç pots comprar el tiquet de l’autocar.

La manifestació començarà a les 12h al Departament d’Economia i seguirà fins a Plaça Sant Jaume.

La Plataforma en defensa dels serveis públics demana per escrit al vicepresident de la Generalitat de Catalunya que faci decaure el seu projecte de llei de mercantilització de serveis a les persones i obrir realment un debat social per fer una nova llei que posi la vida de les persones al centre sense relats ni oferiments electorals falsos. Cal una resposta col·lectiva contra aquesta llei, però especialment contra la voluntat privatitzadora que hi ha al darrere que ha de ser combatuda permanentment. Serveis tan importants per a nosaltres com el menjador escolar està en risc, concretament la qualitat del servei que reben els nostre nens i nenes i la qualitat del menjar que consumeixen. A dia d’avui en el cas de l’Escola Volerany, com a la majoria de centres educatius públics, l’AFA és l’encarregada de gestionar i vigilar aquest servei i és per això que els alumnes que es queden a dinar poden gaudir del menjar fet en cuina pròpia, amb productes frescos, ecològics i de km0, un fet que desapareixeria amb la Llei Aragonés i es substituiria per uns àpats ultracongelats que vindrien d’altres contrades de l’Estat espanyol.

En el marc d’aquestes protestes, més de 50 col·lectius estem tenint converses de cara a ajuntar capacitat de mobilització per fer-hi front.

Deixa un comentari