Una de les tasques que duu a terme l’AFA és invertir en millores en les instal·lacions i l’equipament de l’escola, que contribueixin a fer més agradable i profitosa l’estada dels nostres fills i filles i redundin en una millora de la qualitat de l’ensenyament. Aquestes inversions, tenint en compte la restricció en la manca d’aportacions per part de les administracions públiques que les escoles públiques en general patim en els darrers anys, d’altra manera no es farien.

Així, a proposta de la direcció de l’escola i dels alumnes del centre, enguany hem aportat uns 7.000 euros distribuïts en tres actuacions que han significat una millora molt important per a les aules i els espais comuns de l’alumnat.

1. INSTAL·LACIÓ DE TENDALS I ZONA DE PÍCNIC AL PATI

Des de l’AFA estem molt molt contentes d’anunciar que els tendals pels quals vam lluitar tant ja els tenim aquí. El pati de l’escola ara ja té més zones d’ombra i, de propina, un toc de color. A més, hem aprofitat per crear una zona de picnic amb gespa artificial molt acollidora per tal que els nens i nenes la puguin gaudir durant l’hora del pati.
Aquest era un projecte molt important per a l’AFA perquè la nostra escola té un pati de ciment de 700m2, amb un petit porxo d’ombra, de manera que en els mesos en què es registren altes temperatures, es tornava per als alumnes una zona en la qual era impossible estar, amb el perill d’un cop de calor, cremades ocasionades després de caure durant el joc i els perills que porta la sobreexposició al sol. A l’hora de posar-nos a lluitar per tirar endavant aquest projecte teníem clar que és un dret per als alumnes tenir una zona d’ombres per gaudir de les instal·lacions, treure tot el potencial de l’espai, ja que no oblidem que es tracta d’un recurs més dels centres per al desenvolupament dels infants a través del joc. I és que fins i tot aquest problema s’ha portat al Parlament per tenir un protocol davant les onades de calor, cada vegada més freqüents, per protegir els alumnes i demanar que tots els patis escolars tinguin zones d’ombres.

El projecte va tenir un cost total de 22.774,00€ (Ajuntament 20.000,00€ I AFA 2.774,00€), al qual li sumem l’aportació d’uns 3.000€ de les arques de l’AFA per pagar la zona de picnic i la instal·lació de la gespa artificial.

2. MATERIAL PEL LABORATORI DE CIÈNCIES DE L’ESCOLA

L’escola ha creat aquest curs un laboratori de ciències i l’AFA ha col·laborat amb la compra de material per valor d’uns 1.000€. La idea és crear un espai on l’alumnat pugui observar la realitat utilitzant diversos aparells.És donar suport a una nova manera d’entendre les ciències. Com dur a terme un mètode competencial mitjançant un aprenentatge vivencial i experimental sent l’alumnat el principal protagonista del seu procés, ja que qualsevol aprenentatge realitzat mitjançant la pròpia vivència i aplicant la manipulació i experimentació en primera persona és molt més enriquidor, motivador i significatiu.

Fins el 31 d’agost es pot fer efectiva la quota anual de 40€ per fer-se soci o renovar la subscripció a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany.

 

 

 

 

Deixa un comentari