Més d’un any després, tornen els Jocs Esportius Escolars del Garraf organitzats pel Consell Esportiu de la comarca Ho faran aquest cap de setmana, amb l’inici de les competicions d’esports d’equip i amb la participació del de futbol sala de l’Escola Volerany.

El proper cap de setmana, 10 i 11 d’abril, comencen els Jocs Esportius Escolars del Garraf. Des de l’AFA Escola Volerany celebrem aquesta represa de la competició. Ha estat un any molt complicat, amb la pandèmia de la Covid com un autèntic mal de cap que ha impedit centrar-nos en una de les coses que més ens agrada i trobem més necessari, l’esport escolar. Esperem i desitgem que aquesta tornada sigui definitiva.

Partit de futbol sala al pati de l’Escola Volerany durant el curs 2019-2020

El Consell Esportiu del Garraf està adherit a la campanya “Esport Segur”, llançada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) amb un doble objectiu: conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física i col·laborar perquè, també en aquesta situació de pandèmia, l’esport escolar es pugui practicar amb total seguretat.

Els infants necessiten practicar esport per salut

Davant de tota aquesta realitat tan dura per tothom volem donar visibilitat als valors positius de l’esport i als beneficis que l’activitat física té per als més petits a l’hora d’aprendre i divertir-se a través del joc. Per això des de l’AFA també fem una crida a la col·laboració de les famílies, per facilitar la tasca dels professionals de l’esport a l’hora de desenvolupar les activitats amb les màximes garanties higièniques i de seguretat amb els protocols que marquen les autoritats sanitàries.

A través del protocol de represa de les activitats esportives i competicions, els consells esportius han engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i de seguretat que permet practicar les activitats esportives, que organitzen els consells esportius, de manera segura. Des de l’obligatorietat de portar mascareta abans i després de la pràctica esportiva, fins als controls en els accessos i sortides de les activitats, el protocol contempla un ampli ventall de mesures que, a més, possibilitarà la traçabilitat dels i les esportistes perquè, en cas que algun jugador/a doni positiu, es pugui actuar ràpidament.

Jo sempre hi guanyo

El model de competició dels Jocs Esportius Escolars organitzats pel Consell Esportiu del Garraf que prioritza la inclusió en l’activitat física en edat escolar i la difusió de l’esport popular com a principal proposta esportiva de país per a garantir l’activitat física en totes les edats. És un canvi de model que busca garantir que tots els nens i nenes juguin en igualtat de condicions, sense exclusions per raó de gènere o capacitat. A més de promoure la inclusió, els jocs també reflecteixen en el seu resultat final l’educació en valors. D’aquesta manera el resultat esportiu no garanteix la victòria ja que també es tenen en compta les actituds positives d’esportistes, familiars i entrenadors.

Deixa un comentari