L’empresa que gestiona el Menjador, Hort i Cuina, ha incorporat a l’equip de monitoratge el Lluís Ingles, un company amb diversitat funcional intel·lectual (Síndrome de Down) que l’empresa ha contractat a través el Projecte TIMOL de l’IMET. Aquest projecte té com a propòsit la inclusió a l’empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual, mitjançant la metodologia de treball amb suport.

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany aplaudeix i dona suport a l’empresa Hort i Cuina per decidir incorporar dins la seva plantilla al Lluís. Ho aplaudim no només pels beneficis personals que afecten directament al Lluís sinó també pels que poden revertir en tota la comunitat educativa del Volerany. I és que l’AFA creu fermament en l’escola inclusiva i en la defensa que en l’àmbit escolar han de coexistir diferents formes d’intel·ligència com a via per crear una xarxa d’habilitats als individus.

Suposa una satisfacció enorme veure com l’equip ha estat capaç de crear les condicions necessàries per la plena integració en la seva jornada diària on desenvolupa tasques com parar taula, donar suport a l’equip d’infantil, netejar i desinfectar taules i cadires entre torn i torn o preparar els plats i coberts perquè l’equip de cuina només els hagi de posar al tren de rentat.

El programa TIMOL és una iniciativa d’àmbit comarcal que rep el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, dels Ajuntaments i del Consell Comarcal del Garraf. S’adreça d’una banda a persones aturades amb discapacitat intel·lectual que vulguin treballar a l’empresa ordinària i necessitin suport, i d’altra banda a empeses de la comarca que vulguin apostar per aquest tipus de contractació, com és el cas del Lluís al menjador de l’Escola Volerany.

Amb la voluntat, doncs, de contribuir en l’integració de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual per construir una societat més participativa, implicada i formada, l’empresa que gestiona el servei de menjador del Volerany s’ha unit a aquest programa. I poc a poc el procés d’integració del Lluís anirà avançant amb un treball constant durant les properes setmanes, quan la figura de l’orientadora del Lluís anirà prenent distància per finalment aconseguir la seva total autonomia.

One thought on “Inclusió total, exclusió zero

Deixa un comentari