L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany necessita incorporar nous voluntaris/es per tal de poder garantir la continuïtat de serveis com les activitats extraescolars, l’acollida matinal o les festes. Convidem a totes aquelles famílies que tinguin ganes de contribuir amb el seu granet de sorra a la tasca de l’AFA a que assisteixin a la propera assemblea del 7 de maig per conéixer amb més profunditat la nostra feina durant tot el curs i sumar-se al projecte per millorar l’escola dels nostres fills i filles.

Durant els darrers anys hem estat portant la gestió entre un grup de persones amb passió, esforços i ganes però els cursos van passant i arriba el moment en què els fills i filles d’alguns col·laboradors importants de la junta marxen de l’escola. Abans que l’AFA es quedi coixa i això repercuteixi en la impossibilitat de continuar donant serveis tan importants per a la conciliació familiar com l’acollida matinal o les activitats extraescolars, animem a noves famílies a implicar-se activament en aquesta tasca de voluntariat.

T’imagines una escola sense extraescolars o sense acollida matinal?

La funció de les AFA/AMPA és essencial perquè complementa, o fins i tot substitueix, els serveis bàsics competència de l’escola o de l’Administració. En el nostre cas donem eines bàsiques de conciliació a les famílies a través de les activitats extraescolars, el servei d’acollida matinal, el menjador o la formació de pares i mares, etc. Amb aquesta labor estem convençudes que estem contribuint a l’accessibilitat a l’educació, a la conciliació familiar i laboral i a la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes. És principalment això el què ens dona l’energia per dedicar temps, esforç, idees, energia a l’AFA pel benefici de tota la comunitat educativa sense cap mena de remuneració o contraprestació de cap mena.

Cada cop es fa més palpable que la participació i implicació de les famílies a l’escola enriqueix l’educació. Les escoles i les famílies unim esforços i la responsabilitat és compartida. Així, el paper de les famílies es pot considerar també un altre eix que impulsa la transformació del context i de millora de la convivència i excel·lència en els aprenentatges.

Tu ets la peça que ens falta! Presenta’t voluntari/a

Les comissions que necessiten voluntaris són Menjador, Tresoreria, Activitats Extraescolars, Medi Ambient i la Bossa de Col·laboradors/es.

  • Menjador: Necessitem una persona que ajudi en la tasca de revisió dels menús, transmissió de queixes i suggeriments juntament amb Hort i Cuina. També per fer visites periòdiques per garantir la qualitat del producte i del servei.
  • Activitats Extraescolars: Necessitem una persona que formi part de la comissió d’extraescolar per ajudar a coordinar i gestionar cada una de les activitats, vetllant en tot moment per la seva qualitat i millora contínua i gestionant les altes i baixes d’alumnes.
  • Tresoreria: Necessitem una persona amb coneixements en gestió de dades i tresoreria per ajudar la tasca administrativa de l’associació pel que fa al pressupost i al llistat de famílies sòcies.
  • Medi Ambient: Volem educar en un concepte de medi ambient i sostenibilitat ampli i influint en diferents aspectes de la vida quotidiana de l’escola i de casa realitzant diferents activitats que ajudin a prendre consciència dels residus que generem i com els podem reutilitzar així com reduir el consum energètic.
  • Bossa de Col·laboradors/es: Si no vols o no pots dedicar temps de voluntariat durant tot el curs però et ve de gust poder fer-ho en moments puntuals com a les festes de Nadal, carnaval, etc. et pots apuntar a la bossa de col·laboradors/es.

Deixa un comentari