El proper dia 30 de gener es celebra a nivell mundial el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau i per commemorar-lo aquest any l’AFA Escola Volerany, en estreta col·laboració amb l’equip directiu de l’escola, ha gestionat la visita de voluntaris i voluntàries de l’ONG Open Arms. L’essència del programa “Educació per la llibertat” rau en facilitar competències als nens i es nenes per relacionar-se sense tenir en compte la procedència, color o religió, potenciant relacions que siguin enriquidores, solidàries i positives.

Dimecres 26 de gener Open Arms impartirà el programa “Educació per a la Llibertat” als cursos de 2n, 4t i 6è de primària. Es tracta d’una metodologia amb què expliquen la seva missió al mar, a partir de la qual parlen de drets humans, d’empatia i procuren desenvolupar el pensament crític en els nens i nenes. A través dels ulls dels voluntaris i voluntàries de l’ONG volen que els infants prenguin consciència que són molt afortunats de viure i créixer aquí a Catalunya. Els voluntaris que van a les escoles donen testimoni de les missions en les que han participat, però contextualitzen el que han viscut i vist a partir d’explicacions sobre geografia, geopolítica i història.

Un programa educatiu que genera consciències

Els objectius d’aquestes xerrades són:

– Fomentar els valors de la compassió, l’empatia, el respecte, la bondat, una consideració positiva cap a tots els éssers vius i, desenvolupar el pensament crític.
– Facilitar competències per a relacionar-se amb els altres que siguin enriquidores, solidàries i positives.
– Provocar la transformació de les actituds, creences i comportaments negatius relacionats amb la nostra connexió amb la resta de persones encaminant-se cap als valors respectuosos i empàtics.

La Comissió de Convivència i Coeducació aprofita l’avinentesa per destacar la predisposició de l’equip directiu per treballar amb l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) colze a colze per poder introduir dins l’horari lectiu tallers de temàtiques que serveixin per contribuir a fer créixer una infància més empàtica i conscienciada.

Deixa un comentari