Aquest any 2022 es reprén la celebració de Les Comparses a Vilanova i la Geltrú i l’Escola Volerany també participarà d’aquesta nostrada festa catalogada com a Festa de Patrimoni Cultural Nacional sortint per primera vegada amb la bandera de l’Associació de Veïns Sant Joan.

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) ha decidit sumar-se a la bandera de l’Associació de Veïns Sant Joan com a resposta a la petició al llarg dels últims anys d’un gran nombre de famílies del centre. I és que la nostra escola forma part del Barri de Sant Joan i, com a tal, hem considerat adient sumar-nos a la bandera del nostre barri i beneficiar-nos de la proximitat amb el punt de partida i final de La Comparsa.

Per què decidim tornar a participar a Les Comparses?


Les Comparses de Vilanova i la Geltrú són un pilar de la cultura vilanovina i nosaltres, com a AFA, donem continuïtat a la feina que es fa dins de l’escola per donar a conèixer les diferents mostres de cultura popular de la ciutat. Creiem que és un fet clau pel manteniment d’aquesta cultura de cara a les noves generacions i per això considerem important no perdre l’oportunitat d’apropar als infants el món de la cultura popular i tradicional a partir d’aquesta activitat que fomenta la formació en valors culturals i el reconeixement del patrimoni i les tradicions, per tal que siguin enteses per l’alumnat del Volerany com a mostres d’identitat col·lectiva del passat i del present.

Com i quan es poden fer les inscripcions?

Els dies 2 i 3 de febrer en torns de matí i tarda (a les 9h i a les 16:10h) a la paradeta de la zona exclusiva per a vianants del carrer Canyelles.

PREUS INSCRIPCIÓ (PER PARELLA)
SOCI AV SANT JOAN – 30€
NO SOCI AV SANT JOAN – 35€

PREUS VESTIMENTA
COMPARSER: ARMILLA + LLAÇ – 16€
A la paradeta tindrem mostres de les tres talles d’armilles per tal que pugueu fer la comanda de la talla adequada per al vostre fill.
FIANÇA DEL MOCADOR/FARCELL – 5€ (retornables després de la comparsa)

COMPARSERA: CLAVELLS PETITS 5€ / CLAVELLS GRANS 7€

PREUS ESMORZAR
ESMORZAR INFANTIL – 3,50€/persona
(entrepà i refresc)
ESMORZAR ADULT – 5€/persona
(entrepà i refresc)

En el moment de les inscripcions cal que el representant de cada comparser/a porti l’autorització de la FAC degudament signada.

Com han d’anar vestits els comparsers/es?

La FAC obliga a respectar les normes bàsiques de vestuari que a la bandera de l’Associació de Veïns de Sant Joan consisteix en:
Nens: armilla de color lila, corbatí lila, pantaló negre, camisa blanca, faixa vermella, barretina vermella, sabates fosques i farcell vermell.
Nenes: mantó, faldilla/vestit i clavell de color lila

Distribució de banderes

PETITS – De P4 A 2n (ambdós inclosos)
INFANTIL – De 3r a 6è (ambdós inclosos)

La idea inicial és que els nens i nenes del Volerany surtin en una mateixa bandera des de P4 fins a 6è, tot i que a la guerra entraran en dos grups segons el torn d’edat que marca la FAC i durant el recorregut de la Comparsa també aniran en dos grups diferents amb dinàmiques adequades segons el grup d’edat.

Tots sabem que aquest any és una edició excepcional per a la celebració de Les Comparses en la situació de pandèmia per la covid-19 en la qual ens trobem. És per això que l’organització, tant el recorregut final com el moment del descans, s’aniran concretant a l’últim moment seguint sempre les indicacions de la Comissió covid de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Formació de parelles

Tradicionalment les parelles participants de Les Comparses estan formades per un nen i una nena però a la bandera del Volerany i de l’Associació de Veïns Sant Joan està permés participar amb parelles formades per nen-nen o nena-nena.

Organització de la jornada

Sortida: A les 9h. Al Centre Cívic de Sant Joan.
• Esmorzar: El descans serà sobre les 10h a l’Associació de Veïns de Sant Joan.
• Guerra a la Plaça del Port entre les 11h i les 12h (encara està per concretar per la FAC i l’organització del recorregut s’organitzarà en funció dels horaris definitius.
• Acompanyants a la guerra:
PETITS: Es permetrà l’entrada a la plaça preferentment d’un sol acompanyant adult per parella vestit/a de comparser/a.
INFANTIL: Els pares i mares NO podran entrar acompanyant els nens. Només podran entrar les persones responsables de l’organització que estaran acreditades i seran un número limitat (Normativa FAC per totes les entitats)
• Arribada: sobre la 13h al Centre Cívic de Sant Joan.

Mesures covid

Aquest any Les Comparses estaran marcades per la pandèmia de la covid-19 i les mesures especials que venen marcades per Protecció Civil per garantir la seguretat de tots els participants. El què sí que serà obligatori és l’ús de la mascareta durant tota la comparsa per als majors de 6 anys i recomanat per als menors de 3 a 6 anys.

Què passa si el meu/a fill/a s’ha de confinar i no pot anar a La Comparsa?
Si algun/a nen/a és confinat i després d’haver fet la inscripció no hi pot assistir a causa de la covid-19 se li retornaran els diners de la vestimenta que hagi encarregat (armilla, corbatí o clavell) però perdrà la part de la inscripció, ja que aquesta part del preu va íntegrament destinada a pagar la xaranga, que ja estarà convocada.

Deixa un comentari