L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Volerany celebra el Dia Internacional de la Dona amb un ampli programa d’activitats culturals i didàctiques dins i fora de l’horari lectiu que tindran lloc durant diversos dies propers al 8 de març, dia de la commemoració.

Aquesta programació s’ha dissenyat des de la Comissió de Convivència i Coeducació de l’AFA en estreta col·laboració amb l’equip directiu de l’escola per reivindicar i promoure una societat més justa, integradora, lliure i equitativa per als nens i les nenes. Concretament, a través d’una comunitat educativa com la nostra tenim el deure d’educar els infants en la coeducació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

La coeducació respecta la diversitat i reconeix la individualitat dels nens i nenes independentment del seu sexe i contraresta l’educació sexista. A més a més, quan coeduquem, treballem per no perpetuar els estereotips i els costums sexistes de la nostra societat, de manera que les nenes i els nens se senten respectats i en igualtat d’oportunitats.

DILLUNS 7 – SESSIÓ DE “CONTES DESEXPLICATS” AMB LA COMPANYIA “VIVIM DEL CUENTU”

La companyia “Vivim del Cuentu” serà l’encarregada d’explicar des d’una perspectiva ben diferent contes “de tota la vida” als voleranys i voleranyes. És un un grup de contacontes que des de l’any 2006 es dedica a explicar històries a tort i a dret a petits i grans, entenent el conte com un instrument transformador de la societat i de transmissió de valors.
Dilluns 7 de març visitaran la nostra escola i oferiran tres sessions de contes clàssics interpretats amb una mirada diferent, una per cada cicle. Explicaran “La Rateta que llegia a l’escaleta” pels més menuts, pels mitjans faran “la Caputxeta Forçuda” i pels grans “El rap de la Rapunzel”.
A més, la Comissió de Biblioteca de l’AFA ha preparat una llista de recomanacions de contes per treballar la coeducació i la igualtat de gènere amb els nostres infants.

DIMECRES 9 i DIJOUS 10 – TALLER “UN ALIENÍGENA A L’AULA”

L’Associació Elna impartirà un taller a l’alumnat del cicle de mitjans (1r a 3r) titulat “Un alienígena a l’aula”, en el qual arriba a la classe un ésser alienígena i fa poc que està en aquest planeta. Li han parlat de nens i nenes però no coneix que vol dir i els infants l’ajuden a descobrir-ho. A través del joc els nens i les nenes aniran definint què és el sexe i el gènere, com ho viuen ells i elles i en quines situacions s’identifiquen.

DIJOUS 10 – XERRADA “CAP A UNA CRIANÇA LLIURE D’ESTEREOTIPS DE GÈNERE”

Organitzada per l’Escola de Famílies de l’AFA, l’Associació Invia visitarà la nostra escola per oferir la xerrada-taller “Cap a una criança lliure d’estereotips de gènere” dirigida a famílies de nenes i nens d’educació infantil i primària que vulguin adquirir les eines necessàries per educar d’una manera respectuosa, no sexista i lliure d’estereotips. La xerrada tindrà lloc dijous 10 a les 16:45h al menjador de l’Escola Volerany. És una activitat gratuïta (inscripció prèvia a través de Dinantia).

Deixa un comentari