Dissabte 19 de novembre l’Associació dels Tres Tombs visitarà l’Escola Volerany en una jornada per donar a conéixer aquesta tradició vilanovina entre les nostres famílies. Els nens i nenes de 4tB han col·laborat amb el disseny dels cartells per difondre l’activitat.

Com a novetat aquest curs 2022-2023, la Comissió de Festes de l’AFA ha engegat un projecte sota el paraigües del títol “Descobrim Vilanova en família” que neix amb l’objectiu d’ajudar a difondre entre les famílies del Volerany la cultura i tradicions de Vilanova i la Geltrú. I és que les festes i tradicions s’expliquen des de l’escola als/les alumnes, però creiem que les famílies també han de saber com i quines són, per poder-les entendre i gaudir-les molt més.

La primera jornada està dedicada als Tres Tombs que es celebra a Vilanova el 17 de gener. Per entendre una mica més aquesta tradició, dissabte 19 de novembre ens visitarà un membre de l’Associació dels Tres Tombs amb un carro amb el seu cavall perquè els nens i nenes puguin pujar-hi i fer tombs pel pati de l’escola a més de fer diversos tallers i manualitats.

Implicació de l’alumnat de l’escola en aquest acte de l’AFA

Per a la celebració d’aquest aquest de difusió de la cultura popular vilanovina l’AFA ha volgut comptar amb la participació de l’alumnat de l’Escola Volerany. Els nens i nenes de la classe de 4tB han estat els/les encarrets/es de dissenyar els cartells de difusió per aquesta activitat. S’ha triat de demanar col·laboració a aquesta classe precisament perquè dins del projecte de curs de l’escola d’aquest any són la classe que ha triat per nom Tres Tombs.

D’altra banda, l’alumnat de 6è estarà col·laborant en aquesta festa amb la venda del berenar, a través de la qual recaptaran diners per al seu viatge de fi de curs.

Deixa un comentari