A Plat i Forquilla, l’empresa que gestiona el temps del migdia, els importa l’educació en el lleure dels infants, i volen implicar-se molt en el seu temps lliure dins de l’espai de menjador.
Dins d’aquest espai volen fomentar alguns aspectes com el treball en equip, la creativitat, la inclusió, i els hàbits saludables, entre altres. I és que és important treballar el lleure i educar-los perquè facin un bon ús minimitzant per exemple les pantalles que utilitzen sovint en el seu dia a dia. Així doncs, els responsables de lleure proposen activitats alternatives perquè en cap moment es puguin avorrir i a més els ajudin a desenvolupar diferents aspectes del seu creixement. El responsable del lleure del migdia és Alexis Soto.

INFANTIL

 • PATI LLIURE. Els infants podran fer ús de l’espai de pati i fer jocs lliures amb joguines o materials que tenendisponibles. A més el monitor/a tindrà un seguit de jocs per proposar als infants.
 • MIGDIADA (només P3). És l’espai que es destina als infants de P3 perquè facin la migdiada, cal destacar que els monitors/es d’aquest grup no obligaran als infants a realitzar-la si no es vol i se li oferirà una alternativa de jocs o relaxació en un altre espai on no intervingui amb els altres infants.
 • MANUALITATS. Els/les monitors/es en aquesta activitat els oferiran propostes de manualitats que hauran preparat i les quals després serviran o bé per a portar-les a casa, decorar el menjador.
 • CONTA CONTES. L’activitat consisteix a contar un conte, però utilitzant recursos materials com titelles, ninots o disfresses.
 • CINEMA. Els dies de cinema els infants podran veure una pel·lícula o bé un documental que el/la monitor/a escull amb un context específic, ja sigui per donar conscienciació a un tema o descobrir coses noves.

PRIMÀRIA

Totes les activitats de l’alumnat de primària són opcionals perquè els infants siguin lliures d’escollir alló que sigui de la seva preferència. Les activitats proposades són les següents:

 • MANUALITATS. Els/les monitors/es en aquesta activitat els oferiran propostes de manualitats que hauran preparat i les quals després serviran o bé per a portar-les a casa, decorar el menjador. Tot adaptat als diferents nivells dels infants.
 • JOCS DIRIGITS. S’oferirà un espai controlat amb activitats dirigides per l’equip de monitors.
 • PATI LLIURE. Els infants tindran un dia a la setmana on podran fer activitats lliures o deixar anar la seva imaginació, el monitor/a del grup a més tindrà materials per oferir als infants per desenvolupar els jocs i donarà algunes propostes de jocs a l’aire lliure.
 • CINEMA. Els dies de cinema els infants podran veure una pel·lícula o bé un documental que el/la monitor/a escull amb un context específic, ja sigui per donar conscienciació a un tema o descobrir coses noves.
 • “DISCO PATI”. Música, ball… la disco pati és l’activitat estrella de la setmana on els infants poden fer balls i escoltar música als espais del pati, tot amb l’objectiu de fer una gran festa.
 • ACTIVITATS ALTERNATIVES. Són activitats dinamitzades de forma alternativa al programa setmanal, en aquest espai de temps s’organitzen activitats més complexes com per exemple: tallers, dinàmiques, activitats autodirigides…